2010.07.28 21:14:03
2. gyakorlás idegen szaggal

Tudni kell, hogy amikor össze raktam a szagazonosítást saját szaggal, megbántam, hogy a sajátommal kezdtem. Úgy gondoltam, hogy mostantól jön a szívás része, Nia össze fog zavarodni és nem fogja érteni a feladatot.

Ma ismét elővettem a cipőket. Ma nem Erik cipője volt a keresendő pár, hanem a Rudié és a zavaró szag egy ritkábban látott rokoné. Először megszagoltattam a cipőt, majd szóltam Niának, hogy "keresd". Odament a Rudi cipőjéhez és gondolkozás nélkül a szájába vette, majd elém ült. Ezt annak a számlájára írom, hogy idegen környezetben történt ez az eset. Elvettem tőle, még egyszer kértem. Ekkor még egyszer a szájába vette. Ismét szagot vetettem vele, majd kiküldtem keresni. Megszagolta a cipőket, majd gondolkozás nélkül lefeküdt a Rudié mellé. Klikk/kaja. Behívtam, újra szagfelvétel, majd újra kiküldtem. Szaglás nélkül lefeküdt a "rossz cipő" mellé, majd utána szagolt bele, de szerencsére azonnal felállt, átszagolt a másik cipőbe és mellé szagolt. Az idegen környezet miatt úgy gondolom, hogy a rontás nem nagy gond. A javítás viszont csúcs volt. Egyértelműen tudatosan választotta ki a megfelelő szagot, ezért rögtön abba hagytam a gyakorlást és jackpottal végeztünk. :-)

Most egy hétre elutazom kutya nélkül, szóval most esz a penész, hogy mennyi idő fog kelleni, a teljesen jól összerakott feladathoz. :-)Címkék: